Как да запазя съдържанието на моята дисциплина, за да мога да я използвам отново? Как да архивирам дисциплината си?

Архивирането запазва цялата дисциплина, включително записите на студентите, техните работи и оценки. Експортирането запазва съдържанието на курса, тестовете, форумите, но не запазва записите на студентите, техните тестове и резултати.

-          Експортиране на дисциплина - За да приложите този метод влезте във Вашата дисциплина. Вляво в Пулта за управление влезте в меню Пакети и екстри и изберете Експорт -> Архивиране на Дисциплина. Натиснете Експорт и в частта Избор на материали за дисциплина кликнете върхубутона Избери всички. Натиснете Подаване. Ще се изпише съобщение Успешно поставяне на действието на опашка. Системата ще Ви изпрати  и-мейл, когато процесът е завършен. Изчакайте няколко минути и отново кликнете върху Експорт -> Архивиране на Дисциплината. Ще видите файл, който започва с ExportFile и завършва с разширение zip. От меню Опции (стрелката вдясно от файла) изберете Отваряне, за да изтеглите файла и да го запазите на сигурно място на Вашия компютър, докато се наложи да го използвате отново. Не отваряйте и не променяйте zip файла. отидете отново в меню Пакети и

-          За да използвате запазената дисциплина екстри и изберете Вмъкване на пакет -> Преглед на логове. Кликнете върху Вмъкване на Пакет. В раздела Избор на пакет кликнете на бутонРазглеждане в компютъра и изберете файла, в който сте запазили дисциплината. Кликнете в квадратчетата на необходимите елементи и натиснете Подаване. Обновяването може да отнеме няколко минути. От Вмъкване на пакет -> Преглед на логове може да проверите дали действието е било успешно.